Техспеціалісту одного з мобільних операторів дали 15 років тюрми за роботу на ГРУ

Техспеціалісту одного з мобільних операторів дали 15 років тюрми за роботу на ГРУ

Укрінформ
Суд призначив покарання у вигляді 15 років за ґратами технічному спеціалісту одного з провідних операторів мобільного зв’язку в Україні, викритому у співпраці з Головним управлінням Генерального штабу Збройних сил Росії, відомим як ГРУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Слідством встановлено, що від початку повномасштабного вторгнення російських військ ворожий агент розвідував місця базування штабів та комплексів протиповітряної оборони Збройних сил України на території Дніпра.

Засуджений також намагався відстежувати можливі залізничні маршрути переправлення української бойової техніки на східний фронт. Водночас він збирав інформацію про наслідки повітряних атак російської армії на міську інфраструктуру для повторного коригування ворожих ударів.

Зібрані відомості агент передавав загарбникам через спеціалізований чат-бот російської воєнної розвідки у вигляді медіафайлів із відмітками українських об’єктів на електронній карті.

У квітні минулого року СБУ затримала зловмисника у його власному помешканні у Дніпрі, коли той готувався до нового «сеансу» зв’язку з ворогом.

Як з'ясувалося, чоловік був дистанційно завербований кадровим співробітником ГРУ наприкінці лютого 2022 року. Росіяни залучили його до негласної співпраці через власний чат-бот, де збирали розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони України.

Під час обшуків правоохоронці виявили в затриманого мобільний телефон, який той застосовував для розвідувально-підривної діяльності проти України.

Читайте також: У Запоріжжі затримали агентів ФСБ, які скоригували ракетний удар по багатоповерхівці

На підставі зібраних доказів суд визнав ворожого агента винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років ув'язнення засудили російського агента-спецпризначенця на прізвисько «Скіф», який формував власну мережу інформаторів на території Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-