Справа на 13 мільйонів: ВАКС дозволив заочне слідство щодо сина Гладковського

Справа на 13 мільйонів: ВАКС дозволив заочне слідство щодо сина Гладковського

Укрінформ
Вищий антикорсуд надав дозвіл на здійснення спецрозслідування стосовно ексдиректора одного з підприємств концерну «Укроборонпром» та близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО, злочинні дії яких, за інформацією слідства, завдали державі збитків на майже 13 млн грн.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, передає Укрінформ.

«14 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього генерального директора ДК "Укрспецекспорт" та особи, близький родич якої обіймав посаду в Раді національної безпеки і оборони України, злочинні дії яких завдали ДК "Укрспецекспорт" (що входить до сфери управління державного концерну "Укроборонпром") збитків на майже 13 млн грн», – зазначили у САП.

Правоохоронці пояснили, що це рішення дасть можливість завершити досудове розслідування щодо підозрюваних, яких було оголошено у міжнародний розшук, та скерувати справу до ВАКС для розгляду по суті.

За інформацією прокурорів, дії колишнього генерального директора ДК «Укрспецекспорт» було кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу – зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Дії іншої особи були кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 ККУ – організація цього зловживання.

Читайте також: Справа про мільйонні збитки Укрспецекспорту: суд заочно арештував сина Гладковського

Як повідомлялося, у жовтні Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру гендиректору одного з підприємств концерну «Укроборонпром» та близькому родичу колишнього першого заступника секретаря РНБО, злочинні дії яких, за інформацією слідства, завдали майже 13 млн грн збитків.

У лютому 2019 року журналісти Bihus.info опублікували розслідування щодо розкрадань в оборонному комплексі. Журналісти стверджували, що ніби до цих схем причетний син колишнього заступника секретаря РНБО Ігоря Гладковського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-