Папа Римський згадав Україну під час недільної молитви

Папа Римський згадав Україну під час недільної молитви

Укрінформ
Під час недільної зустрічі з паломниками Папа Римський Франциск знову говорив про страждання різних народів від війни, згадавши окремо про Україну, Палестину та Ізраїль.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Vatican News.

«І не забуваймо про наших братів і сестер, які страждають через війну, в Україні, в Палестині та Ізраїлі, як також в інших зонах конфлікту. Нехай же наближення Різдва посилить зусилля, спрямовані на те, щоб відкрити дороги миру», – закликав Папа Франциск після молитви «Ангел Господній» у Ватикані.

Далі Святіший Отець окремо згадав ситуацію в Газі, звідки надходять «дуже серйозні та болючі» новини про цивільних, які піддаються бомбардуванням і обстрілам. «І це сталося навіть на території парафіяльного комплексу Святої родини, де немає терористів, там є сім'ї, діти, хворі та інваліди, черниці», – сказав Папа, згадавши про трагічну загибель матері та доньки, яких убили снайпери на території парафії, поранивши інших, а також про обстріл дому Місіонерок милосердної любові, внаслідок якого був знищений їхній генератор.

Також Папа згадав тисячі мігрантів, які намагаються перетнути джунглі Дар'єна між Колумбією та Панамою, вказуючи на те, що часто йдеться про «сім'ї з дітьми, які наважуються на небезпечні маршрути, обмануті тими, хто брехливо обіцяє їм короткий і безпечний шлях, які зазнають жорстокого поводження і пограбувань», а чимало «втрачають у цих джунглях життя».

Читайте також: Папа Римський згадав про загиблих дітей в Україні, секторі Гази та Ємені

«Потрібні спільні зусилля країн, яких це безпосередньо стосується, та міжнародної спільноти, щоб не допустити, щоб ця трагічна дійсність залишилася непоміченою, і щоб разом дати гуманітарну відповідь на неї», – наголосив Папа Римський.

Нагадаємо, раніше у неділю Папа Франциск відзначив 87-ліття разом із маленькими пацієнтами дитячої лікарні у Ватикані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-