Кожен воїн відчуває ваше тепло та підтримку: військове керівництво привітало волонтерів зі святом

Кожен воїн відчуває ваше тепло та підтримку: військове керівництво привітало волонтерів зі святом

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний привітав волонтерів, які з перших днів російської агресії 2014 року підставили плече військовим та допомогли вистояти, з професійним святом.

Про це йдеться у вітанні Залужного у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ви стали нам побратимами і посестрами. Найближчим союзником у боротьбі проти російських окупантів. Для кожної бригади. Для кожного підрозділу. Для кожного солдата. Від імені Збройних Сил України дякую вам за вашу відвагу і самопожертву", - написав Головнокомандувач ЗСУ.

Він подякував за тисячі автомобілів і десятки тисяч дронів, тепловізори та медикаменти. "За кілометри маскувальних сіток та окопні свічки, біля яких український солдат сьогодні гріє руки в холодному фронтовому окопі. І за щирі дитячі малюнки, які зігрівають душу в бліндажі. З вашою підтримкою ми обов'язково переможемо!", - наголосив Залужний.

Своєю чергою, міністр оборони України Рустем Умєров у вітанні до Дня волонтера підкреслив, що "кожен воїн оборони відчуває ваше тепло та підтримку, вашу працю і самопожертву". 

Він наголосив, що волонтерів - мільйони. Від великих міст до найменших сіл. Від великих фондів, чиї імена відомі на весь світ, до приватних ініціатив, чиї контакти знають окремі підрозділи, з якими ви співпрацюєте. "Ви шукаєте, знаходите, купуєте і доставляєте бійцям потрібну техніку і обладнання, які їм потрібні в найкоротші терміни. Ви передаєте солдатам в окопи домашні смаколики, щоб підтримати їх своєю турботою. Ви шиєте екіпірування, збираєте FPV-дрони, пакетуєте запашні чаї і ремонтуєте складну оптику. Ви надійний тил для сотень тисяч воїнів! Ви підтримуєте Сили оборони і своєю невтомністю наближаєте день нашої Перемоги!" - йдеться у вітанні міністра у Телеграмі.

Читайте також: На волонтерському саміті у Львові назвали ключові виклики для суспільства

Як повідомлялося, у світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX ст. Офіційно його визнали 10 грудня 2003 року. На сьогодні він регламентується Законом «Про волонтерську діяльність».

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014-й – Революція гідності, а потім і війна на сході дали поштовх розвитку волонтерства в країні, яке виросло в потужний громадянський рух.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-