Куди звертатися жертвам домашнього насильства - роз'яснення Нацполіції

Куди звертатися жертвам домашнього насильства - роз'яснення Нацполіції

Інфографіка
Укрінформ
У Національній поліції розповіли, куди слід звернутися по допомогу потерпілим від домашнього насильства.

Як передає Укрінформ, про це пресслужба відомства повідомляє у Фейсбуці.

«Якщо говорити з незнайомими людьми про особисте страшно, розкажи про ситуацію комусь близькому. Другу, родичу чи просто тому, кому довіряєш. Постарайся тримати контакт із цією людиною, щоб вона/він знали, де ти знаходишся і чи все у тебе гаразд. Та коли буде готовність або критична необхідність, будь ласка, звернися до служб підтримки!», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, можна звернутися безпосередньо до поліції на телефон 102. За особистим звернення чи направленням поліції можна знайти тимчасовий цілодобовий прихисток у кімнаті кризового реагування.

Читайте також: В Україні стартувала загальнонаціональна кампанія «Зроби крок. Чуйність перемагає насильство»

У критичних випадках постраждалі від насильства можуть звернутися до мобільних бригад. Шелтер чи притулок нададуть засекречене місце для тимчасового проживання, а в кабінеті медико-соціологічної допомоги можна отримати безкоштовну та конфіденційну медичну допомогу.

За номером 2345 працює спеціалізована лінія консультацій для чоловіків. «Гарячі лінії» соціально-психологічної підтримки працюють за номерами 15-47 та 116 123. Лінія безоплатної правової допомоги - 0 800 213 103.

Читайте також: В Україні за дев’ять місяців порушили понад 5000 справ про домашнє насильство - Костін

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики створило новий інструмент протидії домашньому насильству – дашборд «гарячих ліній» спеціалізованих центрів надання допомоги. На інформаційній панелі зібрані контакти наявних «гарячих ліній» спеціалізованих центрів та служб у регіонах і територіальних громадах, які надають послуги постраждалим від домашнього насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-