Суд відправив на 12 років за ґрати коригувальника ракетних ударів РФ по Слов’янську

Суд відправив на 12 років за ґрати коригувальника ракетних ударів РФ по Слов’янську

Фото
Укрінформ
Суд призначив 12 років позбавлення волі інформатору російських спецслужб, який передавав дані про місця базування Сил оборони України в районі міста Слов’янськ Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Служба безпеки України.

Засуджений є жителем Слов’янська.

Встановлено, що чоловік намагався виявити й передати ворогу локації підрозділів Збройних сил України, СБУ та Державної прикордонної служби. Найбільше його цікавили координати штабів, місць зосередження військової техніки та розташування складів з озброєнням українських захисників.

Зібрану інформацію фігурант дистанційно передавав росіянам через так званих зв’язкових, якими виявилися бойовик «окремого мотострілецького полку» та командир батальйону «мотострілецької Єнакієво-Дунайської бригади» Південного військового округу Збройних сил Росії.

Для передачі розвідувальних даних ворожий агент використовував голосові повідомлення в одному з популярних месенджерів, сподіваючись таким чином зробити свої «звіти» агресору анонімними.

Читайте також: Суд узяв під варту народного депутата, затриманого за спробу підкупу Найєма

За даними слідства, зібрана зловмисником інформація була потрібна загарбникам для підготовки ударів по інфраструктурі регіону.

Контррозвідники СБУ затримали інформатора у його власному помешканні. У затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для відправки загарбникам повідомлень.

Суд визнав фігуранта винним за ч. 7 ст. 111-1 (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.

Покарання засудженому призначене з урахуванням співпраці зі слідством.

Як повідомляв Укрінформ, до 15 років тюрми засудили ворожого штурмовика – жителя одного з тимчасово захоплених селищ Луганської області, який воював проти Сил оборони України на східному фронті та потрапив у полон під Бахмутом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-