Російська пропаганда зараз більше спрямована на інші країни, ніж на Україну - експертка

Російська пропаганда зараз більше спрямована на інші країни, ніж на Україну - експертка

Укрінформ
На початку повномасштабного вторгнення вся російська пропаганда була спрямована на Україну, зараз вона більше направлена на інші країни.

Про це під час презентації дослідження VoxCheck в Укрінформі щодо поширення російської дезінформації у Європі повідомила керівниця департаменту протидії інформаційним загрозам національній безпеці Центру протидії дезінформації РНБО Анаїт Хоперія. 

“На початку повномасштабного вторгнення вся російська пропаганда була направлена на нашу країну. Зараз росіяни акцентують увагу лише на закордон. Звісно, вони використовують наші вразливості для того, щоб якимось чином дестабілізувати внутрішньо нашу країну, але зовнішньо вони більш заточені”, - сказала Хоперія.

Читайте також: Найбільше фейків серед західних країн Росія спрямовує на Польщу

Вона зазначила, що минулого тижня команда департаменту протидії інформаційним загрозам національній безпеці Центру протидії дезінформації РНБО визначила декілька наративів, які майже постійно повторюються: нібито українська армія слабка і некомпетентна, Захід втомився від України, у Заходу закінчуються зброя і гроші.

Читайте також: У лютому-жовтні VoxCheck знайшла більше 8000 кейсів роспропаганди у ЗМІ шести європейських країн

Як повідомляв Укрінформ, кількість дезінформаційних повідомлень від Росії з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну зросла удвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-