Апеляція ВАКС пом'якшила вирок експрокурору ГПУ Сусу до семи років тюрми

Апеляція ВАКС пом'якшила вирок експрокурору ГПУ Сусу до семи років тюрми

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду пом'якшила вирок колишньому заступнику начальника департаменту Генеральної прокуратури України Дмитру Сусу, зменшивши призначений йому термін ув'язнення на два роки.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

"4 вересня 2023 року Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила апеляційні скарги сторони захисту та змінила вирок ВАКС від 31.01.2023, яким колишнього заступника начальника департаменту – начальника управління з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України засуджено до 9 років позбавлення волі", – ідеться у повідомленні.

Читайте також: ВАКС призначив заступнику міністра Висоцькому заставу у розмірі ₴805 тисяч

Як зазначається, суд змінив вирок у частині визнання засудженого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, а саме щодо заволодіння ним частини накопичувальних дисків.

Причина зміни вироку – невстановлення достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді й вичерпання можливостей їх отримати.

Читайте також: Апеляційна палата ВАКС залишила під вартою депутата Гунька

"Зважаючи на викладене, суд апеляційної інстанції пом’якшив вирок – визнав Д. Суса винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 3, 4, 5 ст.191 КК України та призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на три роки та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна", – повідомили в САП.

Ухвала Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена до Верховного суду.

Як повідомляв Укрінформ, у січні ВАКС призначив ексзаступнику начальника департаменту Генпрокуратури покарання у вигляді дев'яти років за ґратами, визнавши його винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. ч. 3, 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-