Заочно судитимуть поплічника Пушиліна

Заочно судитимуть поплічника Пушиліна

Укрінформ
Державне бюро розслідувань завершило розслідування щодо керівника фейкової «адміністрації» ватажка терористичної організації «ДНР».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДБР.

«Працівники ДБР у взаємодії з СБУ завершили досудове розслідування щодо колишнього працівника податкової Києва, який зрадив Україну та наразі очолює фейкову адміністрацію важка терористичної організації «ДНР» Дениса Пушиліна. Обвинувальний акт направлено до суду», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Поплічнику Пушиліна оголосили підозру в держзраді

Встановлено, що у 2014 році зрадник через Москву виїхав на тимчасово захоплену територію Донеччини. Він вирішив перейти на бік ворога та знайти роботу в «державних органах» незаконного псевдодержавного утворення «ДНР».

Упродовж 2014-2018 років зрадник добровільно працював на різних посадах, у тому числі й керівних, в апараті так званої «народної ради ДНР».

«Представники політичної влади РФ навіть намагались залучити його до роботи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на сході України у Мінську. Він мав представляти «ДНР» у складі підгрупи з питань безпеки. Наприкінці 2018 року зрадник України «пішов на підвищення» та очолив адміністрацію так названого «голови» терористичної організації «ДНР», - ідеться в повідомленні.

Після початку повномасштабного російського вторгнення зловмисник здійснював пропагандистську, дезінформаційну діяльність, робив публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-терориста її збройних формувань.

Читайте також: Зернові гойдалки, рейд Столтенберга та Лукашенко в пушиліних

Фігурант заочно обвинувачується у державній зраді (ч. 1, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, у травні правоохоронці оголосили підозру так званому голові «адміністрації» ватажка терористичної організації «ДНР» Дениса Пушиліна Олексію Ніконорову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-