Уряд розширив коло іноземців та апатридів, які мають право на імміграцію

Уряд розширив коло іноземців та апатридів, які мають право на імміграцію

Укрінформ
Уряд розширив коло іноземців і осіб без громадянства, які мають право на отримання дозволу на імміграцію в Україну, особами, які прослужили в Державній спеціальній службі транспорту України та Нацгвардії України три і більше років.

Про це у Телеграмі поінформував постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Розширено коло іноземців та осіб без громадянства, які мають право на отримання дозволу на імміграцію в Україну, особами, які прослужили в Державній спеціальній службі транспорту України та Національній гвардії України три і більше років», - заявив він.

Читайте також: Прикордонники з початку року відмовили у перетині кордону понад 350 держслужбовцям

Уряд також розширив це коло особами, які служили у ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту України та Нацгвардії України (незалежно від строку військової служби) і були визнані військово-лікарськими комісіями непридатними до військової служби за станом здоровʼя за наслідками захворювань, поранень (травм, контузій, каліцтв), одержаних під час виконання обовʼязків військової служби.

Читайте також: Кабмін перерозподілив ₴1,7 мільярда на проєкти відновлення - Шмигаль

Окремо Кабмін відніс до повноважень Міноборони та НГУ подання пропозицій до Державної міграційної служби України щодо встановлення квоти імміграції для цих категорій осіб і уточнив перелік документів, що подаються до міграційної служби для отримання дозволу на імміграцію в Україну.

Як повідомлялося, 21 липня Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалені Верховною Радою зміни до Закону «Про імміграцію» щодо вдосконалення умов і порядку імміграції в Україну іноземців та осіб без громадянства» №6516, який був ініційований Державною міграційною службою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-