Колабораціонізм і держрада: Вигівський каже, що перевіряють понад 840 поліцейських

Колабораціонізм і держрада: Вигівський каже, що перевіряють понад 840 поліцейських

Укрінформ
У межах кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності та державної зради перевіряється причетність до цих правопорушень більш як 840 працівників поліції.

Про це голова Нацполіції Іван Вигівський повідомив у інтерв’ю виданню «Цензор.нет», передає Укрінформ.

«За результатами попередньої перевірки розпочато 730 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності й державної зради, в межах яких перевіряється причетність до вчинення низки таких кримінальних правопорушень з боку 2203 осіб, із них 843 працівники поліції. На цю мить за фактом злочинної діяльності 722 особам повідомлено про підозру, з яких 399 – працівники поліції», - сказав глава НПУ.

За його словами, серед цих правоохоронців було небагато таких, які давали окупантам "наводки" на родини поліцейських, що не встигли виїхати.

Читайте також: Під час перевірок прокурорів у прикордонних областях виявили 10 зрадників - генпрокурор

«Наприклад, у смт Снігурівка на Миколаївщині. Там був поліцейський, який ініціативно вийшов на зв’язок з окупантами і показував, де жили сім'ї поліцейських, в тому числі і керівництво підрозділів. Вони, щоправда, виїхали, але якісь родичі залишились. У Херсонський області і Запорізькій такі були теж. Як правило, це ті, які не досягли будь-яких успіхів по службі», - розповів Вигівський.

За його словами, дії цих поліцейських задокументовані внутрішньою безпекою Нацполіції. Вони перебувають на окупованих територіях, тож їм оголошені підозри заочно, фігуранти зараз у розшуку.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко раніше заявляв, що поліцейських, які всупереч наказу не вийшли з окупованих територій, на службу не братимуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-