Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Куди звозити дитину на море в серпні

Куди звозити дитину на море в серпні

Блоги
Укрінформ
Для українців літні відпустки — традиційний період відпочинку з дітьми і багато хто любить їх брати саме у серпні. Розповідаю, де ще можна відпочити і почім

З початком повномасштабної війни море в Україні недоступне: чорноморське узбережжя є небезпечною зоною через мінування та постійні обстріли, а азовське — окуповане росіянами. Альтернативним варіантом можуть бути готелі з басейнами або дитячі табори на Заході країни, однак повноцінно перепочити від повітряних тривог і ракетних атак поки що можливо, на жаль, лише за кордоном.

Як і торік, основна аудиторія для відпочинку за кордоном — це мами з дітьми або люди старшого віку з онуками. Цього літа кількість туристів зросла майже у 6 разів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, відповідно до внутрішньої статистики туроператора. При цьому частка дітей серед туристів збільшилася з минулорічних 29% до 66% цього сезону.

За рік ринок туризму перезавантажив логістику та пропонує туристам доволі різноманітний вибір для подорожей — географія доступних для відпочинку країн розширюється, додаються нові зручні маршрути. Пропозиція автобусних турів стала більш різноманітною. З різних міст України автобусом можна вирушити до Болгарії, Греції, Туреччини, Чорногорії. Така поїздка частіше дешевша за авіатур, однак разом з тим за деякими маршрутами у дорозі необхідно провести чимало часу, що однозначно підходить не кожному, особливо тим, хто подорожує з маленькими дітьми. Це важлива деталь, яка потребує об'єктивного зважування на етапі планування відпочинку. 

Також з'явилися зручні трансфери до сусідніх країн, звідки здійснюються вильоти на курорти. Одними з таких є Молдова (Кишинів), Польща (Жешув) та Румунія (Сучава). Звідти, наприклад, можна вилетіти до Греції (Крит), Албанії, Єгипту, Іспанії (Барселона і Тенерифе), Туреччини, Чорногорії, на Кіпр тощо.

Зміна маршрутів подорожей потребує пристосування і з боку туристів. Краще закладати на відпустку додаткових 1-2 дні на випадок можливих черг на кордонах, затримок транспорту, інших організаційних моментів, щоб гарантувати собі вчасне прибуття до аеропортів. До того ж можна підготувати кілька ідей, чим себе зайняти у вільний час, якщо поїздка до аеропорту відбуватиметься без затримок, і до вильоту залишатиметься більше, ніж кілька вільних годин.

Ціни на відпочинок змінилися в середньому на 10-15% порівняно з минулим роком. До прикладу, тур на 7 ночей для двох дорослих і дитини в комфортному готелі в Болгарії коштуватиме від 25 464 грн, в Іспанії — від 64 294 грн, в Єгипті ціна стартуватиме від 49 845 грн, у Греції — це буде від 51 866 грн. (ціни на сайті на момент публікації).

Розглянемо одні з найпривабливіших пропозицій. Відпочинок у форматі «все включено» — найпопулярніший серед українських туристів, коли йдеться про подорожі з дітьми. Літо в Єгипті, як і будь-який інший сезон, — це повний релакс на курортах Хургади та Шарм-ель-Шейха. Тут величезний вибір сімейних готелів з чудовим набором розваг для дітей — аквапарки, дитячі зони, анімаційні програми для дорослих і дітей, цікаві безкоштовні для дітей екскурсії, що відкривають країну заново навіть для тих, хто тут не вперше. Крім того, літній сезон в Єгипті — період достигання фруктів (манго, хурма, інжир, ківі), великих розпродажів (знижки сягають 50% і більше) та нижчих цін на готелі. Вилетіти на відпочинок можна з Польщі, Молдови та Румунії. Є автобусні трансфери з України до аеропортів. Ціна відпочинку на 7 ночей для двох дорослих і дитини у готелі 4* — від 51 090 грн, у готелі 5* —  від 53 441 грн. 

Ще один варіант відпочинку для поціновувачів формату «все включено» — грецький Крит. Це найбільший і один з найулюбленіших туристами острів країни, де є все необхідне для комфортного, безпечного і веселого відпочинку з дітьми. Це може бути оптимальний вибір для тих, кому подобається поєднувати безтурботний розслаблений відпочинок в готелі з активним туризмом — дослідженням нових місць, смаків, давньої історії та неймовірної природи. Усе це доступно на Криті, острові вражень та різноманітних задоволень. Польотна програма діє з Молдови та Румунії, є трансфери. Обійдеться тур на 7 ночей для двох дорослих та однієї дитини в готелі 4* — від 51 866 грн, в готелі 5* — від 62 850 грн.  

Іспанія — ідеальний напрямок для відпочинку з дітьми. Тут все продумано і пристосовано для максимального комфорту та інклюзивності — прогулянки з дітьми і дитячими візочками завжди будуть тільки в радість, різноманіття атракціонів і тематичних парків розваг вражає, затишні кафе і ресторанчики ледве не на кожному кроці, чудові чисті і доглянуті пляжі по всій країні.

В Іспанії формат відпочинку «все включено» не дуже поширений. Готелі, що працюють за такою системою, сконцентровані переважно на Майорці і Тенеріфе. Водночас дуже популярний серед сімейних туристів міський відпочинок на невеличких курортах у затишних кількаповерхових готелях, номери в яких часто мають власну невеличку кухню. Наприклад, варті уваги оточене скелями узбережжя Коста-Брава із затишними гаванями та відоме шикарними пляжами узбережжя Коста-Дорада, поруч з яким знаходяться величезні парки розваг PortAventura Park та Ferrari Land. Крім того, з курортів легко доїхати до Барселони та інших цікавих локацій з інстаграмними пейзажами та історичними пам'ятками. Польотна програма діє з Румунії (на Тенеріфе) та Молдови (до Барселони). Ціни на відпочинок на 7 ночей для двох дорослих і дитини стартують від 64 294 грн*. З рекомендованих сімейних готелів — Alania Salou4*, Estival Park 4*+, Best Club Cap Salou 3* або Tahiti Playa Hotel 4*+.

Болгарія — добре відомий українцям та один із найкращих бюджетних напрямків цього літа,  у туристів Join UP! країна закриває п'ятірку найпопулярніших в цьому сезоні. Може бути оптимальним варіантом для тих, хто не хоче заморочуватися з дорогою з пересадками — автобус з України привозить туристів прямо на курорт, маршрутна програма дуже зручна. При цьому на саму дорогу в одну сторону знадобиться близько доби.

Болгарія — невелика мальовнича країна на Чорноморському узбережжі з теплим кліматом без різких температурних перепадів та близько 400 км золотистих пляжів. Попри відносно невеликі ціни порівняно з іншими доступними курортами, відпочинок тут цікавий і різноманітний: веселощі у парках розваг і аквапарках, екскурсії в історичні місця та природні локації, яких тут більше ніж вдосталь — гори і високогірні озера, соснові ліси, ботанічний сад у Балчику, пікніки біля моря та прогулянки на велосипедах чи конях узбережжям. Вирушити на відпочинок до Болгарії можна автобусом з Києва, Львова та Запоріжжя. За маршрутом можна здійснити посадку на автобус і з інших українських міст: з Житомира, Вінниці, Хмельницького, Кам'янця-Подільського, Чернівців, Івано-Франківська, Коломиї, Дніпра, Кривого Рогу, Кропивницького, Умані, Одеси. Вартість туру на 7 ночей для двох дорослих і дитини у готелі 4* — від 25 464 грн, в готелі 5* — від 26 150 грн.

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-