Понад 80% поранених бійців завдяки українським медикам повертаються у стрій - Маляр

Понад 80% поранених бійців завдяки українським медикам повертаються у стрій - Маляр

Укрінформ
Завдяки українським медикам до 82% поранених і хворих українських військових після лікування повертаються у стрій.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Унікальний досвід наших лікарів давно перевершує світові стандарти. Сьогодні завдяки об'єднанню зусиль військової та цивільної охорони здоров'я, єдиному медичному простору, до 82% поранених і хворих українських військових після лікування повертаються у стрій. Близько 80% поранених упродовж так званої «золотої години» отримують належну допомогу наших медпрацівників. Важливо, що завдяки фаховості українського медперсоналу смертність військових на етапі евакуації зменшилася до 1,35%», - поінформувала Маляр.

Вона зауважила, що від початку війни у 2014-му, а зараз і з повномасштабним вторгненням РФ, медичні працівники працюють у надзвичайно виснажливих умовах: на передовій, у бомбосховищах, лікарнях та посеред вулиць під шквальним ворожим вогнем.

Читайте також: Зеленський на Дніпропетровщині зустрівся з медиками, які лікують українських бійців

Маляр подякувала всім медичним працівникам за надвідповідальну місію, героїчну працю та щоденний ризик власним життям заради збереження життів інших людей.

Як повідомлялося, цьогоріч уперше в Україні День медичного працівника відзначається 27 липня. Медиків привітав глава держави та все вище керівництво України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-