О 12:00 - презентація дослідження VoxCheck про російські фейки

О 12:00 - презентація дослідження VoxCheck про російські фейки

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
25 липня о 12:00 - пресконференція на тему: “Хімічна зброя, біолабораторії та ядерні провокації: як Росія бреше про здоров’я українців — моніторинг VoxCheck”.

Організатори: Ukraine Media Center — Ukrinform.

Спікери: Олена Гливинська - фахівчиня із комунікацій та менеджерка медійних кампаній з підвищення обізнаності місцевої та регіональної влади, громад та пацієнтів України щодо реформ в системі охорони здоров’я України, проект USAID «Підтримка реформи охорони здоров'я» (онлайн); Світлана Сліпченко - керівниця проєкту VoxChec; Анаїт Хоперія - керівниця департаменту протидії інформаційним загрозам національній безпеці Центру протидії дезінформації РНБО; Микола Балабан - заступник керівника Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки; Дзвенислава Щерба - журналістка-аналітикиня ГО «Інтерньюз Україна».

Чому це цікаво?

Понад 1800 новин і постів із брехнею та пропагандою про здоров’я українців виявили фактчекери VoxCheck спільно із проектом USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» в інфопросторі України, росії та Білорусі з червня 2022 року до червня 2023 року. 

Головні тренди російської пропаганди про громадське здоров'я України фактчекери представлять 25 липня на брифінгу в Медіацентрі Україна. 

У фокусі особливої уваги дослідження — українські регіональні медіа та українці в регіонах, які перебувають під найбільшим прицілом фейків про здоров’я. Також російські та білоруські публікації, що можуть просочитися в український інфопростір. 

Найпопулярніші виявлені теми російської пропаганди про громадське здоров’я такі:

  • Україна створює загрозу хімічних атак.

  • Військово-біологічні лабораторії та медичні досліди над громадянами України.

  • Гуманітарна криза в Україні.

  • Україна готує провокації на ЗАЕС.

  • Українські військові мілітаризують цивільні медичні об’єкти.

Усі фейки, пропагандистські маніпуляції та їхні спростування зібрані в онлайн-базі «Detox від пропаганди», що доступна для кожного українця. 

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу.

Довідково. «Дезінформація вбиває» — це проєкт українських незалежних фактчекерів VoxCheck за підтримки проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Мета — підвищувати рівень медіаграмотності та стійкості до дезінформації щодо системи охорони здоров’я серед українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-