У вимушеній еміграції перебувають 8 мільйонів українців - Кондратюк

У вимушеній еміграції перебувають 8 мільйонів українців - Кондратюк

Укрінформ
Наразі 8 мільйонів українців перебувають у вимушеній еміграції, 90% з яких жінки та діти.

Про це заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила під час виступу на спеціальній події Українського жіночого конгресу "Участь жінок у відбудові", посилаючись на звіт офіційного представництва Організації Об'єднаних Націй в Україні, передає кореспондент Укрінформу.

«За останнім звітом, який оприлюднило офіційне представництво Організації Об'єднаних Націй в Україні, 5,4 мільйона стали внутрішньо переміщеними особами в Україні, з яких більшість – це жінки і діти», - поінформувала вона.

За словами Кондратюк, наразі 8 мільйонів українців перебувають у вимушеній еміграції, 90% з яких жінки та діти.

«1,2 мільйона українських дітей були змушені покинути свої домівки, що звісно, відбилося і на якості освіти», - акцентувала заступниця Голови ВР.

Водночас віцеспікерка українського парламенту зауважила, що для 51% вимушених мігрантів головним фактором повернення є завершення війни.

Кондратюк також нагадала, що десятки тисяч українських дітей з окупованих територій було примусово депортовано до Російської Федерації.

Окрім того, вона поінформувала, що більше ніж 2,4 мільйона осіб втратили роботу, з’явились нові вразливі категорії населення – молоді вдови, молоді ветерани, мешканці прифронтових територій.

«Ми мусимо думати і говорити про всіх них. Ми змушені ставити собі за мету – допомогти їм всім», - резюмувала заступниця Голови ВР.

Читайте також: Основна хвиля еміграції українців через війну з Росією вже відбулася - експерти

Як повідомляв Укрінформ, абсолютна більшість українських біженців, які перебувають за кордоном, та внутрішньо переміщених осіб після більш як 500 днів війни планують або сподіваються повернутися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-