СБУ оголосила нову підозру ексдиректору Russia Today Красовському

СБУ оголосила нову підозру ексдиректору Russia Today Красовському

Укрінформ
Колишньому директору російського пропагандистського телеканалу Russia Today Антону Кузнєцову-Красовському заочно повідомили про підозру за фактами публічних закликів до геноциду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

СБУ задокументувала нові злочини Кузнєцова-Красовського, який закликав до геноциду українців.

Читайте також: СБУ затримала агента рф, який збирав дані про наслідки удару по центру Краматорська

Так, в одному із нещодавніх ефірів своєї авторської програми він публічно закликав топити і спалювати українських дітей.

Цей сюжет вийшов у телевипусках Russia Today, а також на власних каналах російського пропагандиста в YouTube і Телеграмі, які налічують декілька сотень тисяч підписників.

На підставі цих фактів слідчі СБУ повідомили Кузнєцову-Красовському про нову підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду (діяння умисно вчиненому з метою повного або часткового знищення національної та етнічної групи шляхом позбавлення життя членів такої групи).

Читайте також: Ексоперативника СБУ за держраду посадили на 15 років

Оскільки він переховується від правосуддя за кордоном, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, в лютому Красовського, який закликав до геноциду українців, заочно засудили до п’яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-