У Львові проходить фестиваль «Вчителі майбутнього»

У Львові проходить фестиваль «Вчителі майбутнього»

Фото
Укрінформ
У Львові на території FESTrepublic проходить найбільший в Україні фестиваль освіти «Вчителі майбутнього».

У заході беруть участь понад 2000 представників різних регіонів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви творите націю. Скільки б реформ чи стандартів ми не спускали «згори», якщо ви серцем не вірите в те, що змінюєте країну, ніякими директивами нічого не зміниш. Тому надзвичайно покладаємося на трансформації в свідомості вчительства, які вже відбулися, і є позитивним «вірусом», який поширюються в нашій країні», — зазначив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

У Львові проходить фестиваль «Вчителі майбутнього» / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

Він наголосив наголосив на важливості формування нової культури освіти, і ключова особа в цій роботі — вчитель.

Учасники фестивалю «Вчителі майбутнього» розглядають 14 тематичних напрямів — від дошкілля та початкової школи і НУШ до подолання освітніх втрат, ментального здоров’я і STEM.

Організатори запланували 11 панельних дискусій з експертами у сфері освіти, зокрема за участю Save the Children, UNICEF, SERGe. А також більше 130 практичних майстерок, зокрема від експертів зі США та Ізраїлю.

Ділитися досвідом і знаннями з приїхали понад 140 спікерів. Серед них - голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, директор Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, митрополит Української греко-католицької церкви Борис Гудзяк, голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин, засновниця «Клубу добродіїв» Марічка Артеменко, дитячий і сімейний психолог Катерина Гольцберг та інші.

Читайте також: До України прибула перша партія підручників НУШ, надрукованих у Євросоюзі

«Ми намагалися на цьому фестивалі дати відповіді на найболючіші і найнагальніші питання освітян всієї країни: куди ми рухаємося як держава, яких позитивних змін можна чекати і як до них долучатися. Освітяни, які зібрались тут сьогодні, — не про очікування, а про реальні дії. Їм потрібен спільний курс: що робити з освітніми втратами, як забезпечувати моральне здоров‘я дітей і вчителів під час війни, а подекуди навіть родин учнів, як продовжувати навчати і навчатися під час війни, як вирішити питання безпеки. Ми хочемо дати картину, як війна впливає на освіту, а головне — з’ясувати, що ми всі разом можемо робити вже зараз, щоб мінімізувати цей вплив», — сказала голова громадської спілки «Освіторія» та співорганізаторка Зоя Литвин.

Цього року «Вчителі майбутнього» проходять утретє. Попередня подія відбулася у Львові в 2019 році.

Як повідомляв Укрінформ, в ізраїльському місті Тель-Авів 23 червня відбудеться український фестиваль культурної спадщини «ЕтноХутір 2023», організований неурядовою організацією «Ізраїльські Друзі України» (Israeli Friends of Ukraine).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-