Шкода довкіллю та цивільному майну: Франція направила в Україну ще дві групи криміналістів

Шкода довкіллю та цивільному майну: Франція направила в Україну ще дві групи криміналістів

Укрінформ
Франція направила в Україну ще дві групи слідчих та судових експертів, які допоможуть розслідувати заподіяну російськими загарбниками шкоду навколишньому середовищу та пошкодження цивільного майна.

Про це йдеться у спільному комюніке Міністерства Європи та закордонних справ і Міністерства внутрішніх справ та заморських справ Франції, оприлюдненому у вівторок посольством Франції в Україні, передає Укрінформ.

«10 та 11 червня Франція відрядила до України дві групи співробітників Міністерства внутрішніх справ та заморських територій Франції, одна з яких складалася зі слідчих, а інша - з судових експертів…У відповідь на прохання України до Франції про надання допомоги, перша команда допоможе українській владі розслідувати злочини, які завдали серйозної та довготривалої шкоди навколишньому середовищу з початку російської агресії в Україні», - зазначається в документі.

До складу групи входять жандарми з Центрального управління по боротьбі зі злочинами проти довкілля та здоров’я населення (OCLAESP) та експерт з Інституту кримінальних досліджень Національної жандармерії (IRCGN).

Франція також розгорне технічну і криміналістичну поліцейську місію під егідою Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС), йдеться у комюніке.

Спираючись на досвід IRCGN, ця місія збиратиме докази пошкодження цивільного майна і документуватиме їх за допомогою тривимірних цифрових моделей. Зібрана таким чином інформація сприятиме розслідуванню МКС та розгляду справ в українських судах.

У документі зазначається, що ці дві нові місії є продовженням п’яти попередніх відряджень співробітників Міністерства внутрішніх справ і заморських територій Франції в Україну, два з яких були довгостроковими. Ці місії включали розслідування пошкоджень інфраструктури, ідентифікацію жертв з метою повернення їхніх тіл сім’ям, розслідування причин смерті та моделювання місць злочинів.

Читайте також: Завдяки ДНК-лабораторіям зі США ідентифікація загиблих займає 90 хвилин - Нацполіція

«Франція підтверджує своє рішуче засудження агресивної війни Росії проти України. Вірна своїм давнім зобов’язанням, Франція продовжуватиме підтримувати життєво важливу роботу української та міжнародної систем кримінального правосуддя у боротьбі з безкарністю за всі злочини, скоєні в Україні", - запевнили у МЗС і МВС Французької Республіки.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині продовжуються рятувальні роботи та заходи з подолання наслідків цього злочину. Ситуація на тимчасово окупованих територіях області залишається драматичною, оскільки окупаційні сили не допускають українських рятувальників у підтоплені райони.

За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид". В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-