Міносвіти просить поліцію перевірити, чи підробляв диплом Спартак Суббота

Міносвіти просить поліцію перевірити, чи підробляв диплом Спартак Суббота

Укрінформ
Міносвіти звернулося до поліції із проханням перевірки можливої підробки документів про іноземну освіту Спартака Субботи, який позиціонував себе як кандидат наук і лікар-психолог.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство освіти і науки України повідомляє у Фейсбуці.

“До МОН надійшов запит на публічну інформацію щодо достовірності вказаних документів. Під час перевірки з’ясували, що у матеріалах атестаційної справи щодо присудження наукового ступеня Субботі С.О., наявні завірені належним чином копії документів. Тоді Міністерство надіслало запити до ДП “Інформаційно-іміджевий центр” та ДП “Інфоресурс”, аби підтвердити факт наявності у реєстрах вказаних документів про освіту", - йдеться у повідомленні.

МОН отримало відповіді від обох державних підприємств, що відомості про диплом магістра, копія якого прикладена до атестаційної справи, у Реєстрі документів про освіту в Єдиній державній електронній базі з питань освіти відсутні, а вказане у справі Свідоцтво про визнання в Україні іноземного документа про освіту Міністерство освіти і науки України не видавало.

Читайте також: Як виглядає плагіат і як його викрити

“Цю інформацію ми вже передали до Національної поліції України із проханням перевірити можливий факт підроблення та зумисне використання підроблених документів Субботи Спартака Олександровича”, - повідомили в МОН.

Як повідомлялося, в опублікованому про Спартака Субботу розслідуванні йшлося про те, що він видавав себе за кандидата наук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-