Антиукраїнська пропаганда: прокуратура повідомила підозру блогеру-мільйоннику

Антиукраїнська пропаганда: прокуратура повідомила підозру блогеру-мільйоннику

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру блогеру-мільйоннику, який, за інформацією слідства, виправдовує збройну агресію рф та поширює антиукраїнську пропаганду.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури громадянину України, який до повномасштабного вторгнення виїхав до рф, повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів проти основ національної безпеки України», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Харківщині місцевій депутатці від ОПЗЖ оголосили підозру в держзраді

За даними слідства, підозрюваний публікував на своїх інтернет-ресурсах матеріали з антиукраїнськими наративами.

Зокрема, фігурант у своїх авторських програмах поширював дискредитуючу інформацію про ЗСУ, «обґрунтовував» необхідність зміни конституційного ладу та меж території України, «легалізовував» терористичні організації «лнр/днр» та окуповані рф українські території.

Як заявили у Офісі генпрокурора, блогер також надавав викривлені коментарі щодо збройних агресивних дій загарбників у 2022 році на Київщині, Харківщині, Херсонщині та в Маріуполі.

Читайте також: На Житомирщині священник УПЦ МП вдарив по голові хлопчика – поліція відкрила справу

«Висновком експертизи підтверджено протиправність цих публічних висловлювань як таких, що спрямовані на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, обороноздатності, економічній та інформаційній безпеці України в умовах воєнного стану», - наголосили в ОГП.

Чоловіку правоохоронці інкримінували розповсюдження матеріалів із публічними закликами до насильницької зміни держвлади; посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; держзраду; пропаганду війни; виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 111, ст. 436, ч. 2 ст. 436-2 ККУ).

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ у Вінницькій області.

За інформацією Служби безпеки України, цього блогера звати Юрій Подоляка. Наразі він перебуває на території росії.

Читайте також: Співучасниці викрадення дітей на Запоріжжі повідомили підозру

«Перебуваючи на території країни-агресора, він бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб. Зловмисник регулярно виступає на пропагандистських телеканалах, у тому числі на ток-шоу соловйова», - уточнили у СБУ.

Тривають комплексні заходи для притягнення фігуранта до відповідальності.

Як повідомлялося, 20 лютого СБУ повідомила про підозру прокремлівським блогерам, які дискредитують ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-