Україна долучилась до партнерства з імплементації Паризької угоди щодо розвитку вуглецевих ринків

Україна долучилась до партнерства з імплементації Паризької угоди щодо розвитку вуглецевих ринків

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проєкт листа уряду України про участь у Партнерстві з імплементації статті 6 Паризької угоди щодо розвитку вуглецевих ринків та приватних інвестицій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів у Телеграмі.

“Україна навіть в умовах війни продовжує брати активну участь у глобальних процесах. Приєднання України до міжнародної ініціативи з імплементації статті 6 Паризької угоди сприятиме досягненню глобального скорочення викидів парникових газів і одночасно дозволить нашій державі залучити додаткове фінансування для повоєнного зеленого відновлення”, - сказав міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Читайте також: Через війну близько 5 мільйонів українців не мають доступу до питної води — Стрілець

Зазначається, що партнерство передбачає розробку інструментів з імплементації статті 6 Паризької угоди, обмін досвідом та проведення спільних навчань та тренінгів для звітування. У співпраці з країнами та міжнародними установами, які беруть участь у партнерстві, Японія візьме на себе провідну роль у глобальному розширенні ринкових механізмів відповідно до статті 6 Паризької угоди.

Як повідомлялося, цю міжнародну ініціативу започаткувало Міністерство навколишнього середовища Японії на 27-ій Конференції ООН зі зміни клімату. Після анонсування ініціативи свою зацікавленість щодо участі висловили 40 країн і 23 міжнародні установи.

Фото: ecoaction.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-