До програми «Доступні ліки» включили препарати для пацієнтів після трансплантації

До програми «Доступні ліки» включили препарати для пацієнтів після трансплантації

Укрінформ
До програми реімбурсації лікарських засобів включили 21 найменування препаратів для пацієнтів, яким були зроблені трансплантації.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

«До програми реімбурсації включено 21 найменування імуносупресивних лікарських засобів, 15 з них є повністю безоплатні, шість – з частковою доплатою», - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у міністерстві, підтримувальну медикаментозну терапію пацієнту після трансплантації підбиратимуть у трансплантаційному центрі. Якщо ж пацієнт вже має підібрану терапію (через 6-12 місяців після трансплантації), він має звернутися до трансплант-координатора з випискою або призначенням лікарських засобів.

Також в МОЗ наголосили, що пацієнти, яким проводили трансплантацію за кордоном і які мають на руках підтверджувальні документи, мають звернутися до трансплант-координатора в український трансплантаційний центр.

Читайте також: Вінницькі медики провели дві успішні трансплантації нирок

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році в Україні попри активні бойові дії було проведено 384 трансплантації органів, що на 20% більше, ніж у 2021 році. Також торік проведено 192 пересадки гемопоетичних стовбурових клітин дорослим пацієнтам і 31 пересадку дітям. Трансплантацію органів в Україні проводять 32 медичні центри. Трансплантацію гемопоетичних стовбурових клітин проводять у 9 клініках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-