Було три хвилі помилування засуджених, котрі заявили про бажання захищати Батьківщину – Малюська

Було три хвилі помилування засуджених, котрі заявили про бажання захищати Батьківщину – Малюська

Укрінформ
Міністр юстиції України Денис Малюська розповів, як проходили три хвилі помилування засуджених, котрі заявили про своє бажання захищати Батьківщину.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у інтерв'ю "Радіо Свобода", відео з яким оприлюднене на сторінці міністерства у Фейсбуці.

"Було одразу три хвилі, три укази про помилування. В першій хвилі були помилувані ті особи, яких ми ще аналізували влітку минулого року. Тобто, ідея була раніше, і Президент на ній наголошував, що до 30-ліття незалежності патріоти, які захищали Україну під час антитерористичної операції та потрапили у в’язницю, вже не становлять небезпеки.

Вони можуть вийти на волю раніше, аніж у строк, передбачений вироком. Такі списки готувалися, і вони стали нам вкрай корисними після початку повномасштабної воєнної операції з боку російської федерації. Ми одразу ж ці списки і задіяли, ініціювавши помилування цих громадян", - розповів Малюська.

Читайте також: Від лінії зіткнення евакуювали майже 2,5 тисячі в'язнів і засуджених - Мін’юст

За його словами, після цього відбулось ще "дві хвилі добору кандитатів на помилування". “При Президентові працює спеціальна комісія, яка оглядає характеристики, і взагалі, хто ці особи, які претендують на помилування. Найскладніших персон такий ешелонований фільтр не пропускає, тих, які вчинили реально складні злочини і повинні добути свої покарання до кінця. І, на нашу думку, ця активність була вдалою”, - зазначив Малюська.

Він уточнив, що наразі немає жодної підтвердженої інформації про те, що ці засуджені вчинили нові злочини. "А те, що вони почали служити в силах територіальної оборони, і подекуди в Збройних силах – це точно, це ми контролюємо, це ми знаємо", - додав міністр.

Як повідомлялося, Президент України від початку військового вторгнення до України помилував 363 засуджених, які заявили про своє бажання захищати Батьківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-