Українців просять берегти рідних, які в окупації - не говорити телефоном про переміщення ворога

Українців просять берегти рідних, які в окупації - не говорити телефоном про переміщення ворога

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України закликає українців не обговорювати в телефонних розмовах переміщення ворога з людьми, які перебувають на окупованих територіях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства у Телеграмі.

"Якщо ваші рідні, друзі чи знайомі перебувають на окупованій території, намагайтеся з ними не обговорювати телефоном чи в соцмережах пересування та дії окупантів. Це може бути небезпечно для їхнього життя", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Повідомити ЗСУ про геолокацію ворога можна навіть без фото

У Мінцифри закликають громадян розповідати рідним та друзям про чатбот єВорог. Через чатбот можна таємно поділитися цінною інформацією про геолокацію, пересування та дії ворога з українськими військовими.

"Головне — повідомляти в чатбот про окупантів із безпечного місця та щоразу, як їх бачите. Більше людей поділиться кадрами чи інформацією про загарбників — більше ворогів знищить наша армія", - наголошують у міністерстві

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення рф уже 257 тисяч громадян скористалися чат-ботом єВорог для інформування про розташування російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-