На виплати переселенцям спрямували понад 500 мільйонів

На виплати переселенцям спрямували понад 500 мільйонів

Інфографіка
Укрінформ
Мінсоцполітики розпочало фінансування допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. На виплати вже спрямовано майже 578 млн гривень.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«На початку квітня на виплату допомоги на проживання Мінсоцполітики спрямувало Ощадбанку перші 577,8 мільйонів гривень. За рахунок цих коштів допомогу отримають близько 155 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Ощадбанк перерахує кошти на рахунки людей в українських банках, які отримувачі допомоги вказали у заявах на виплати», — йдеться в повідомленні.

Очікується, що до кінця поточного місяця на виплату допомоги ВПО буде здійснено ще два транші.

У Мінсоцполітики нагадали, що в Україні продовжено до кінця квітня строк подання заяв на отримання допомоги, відповідно до яких допомога на проживання заявникам виплачуватиметься, починаючи з березня.

Читайте також: U-LEAD роз’яснює громадам умови надання допомоги переселенцям

Як повідомлялося, на початок квітня в органах соціального захисту України зареєстровано 260 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Для їхньої підтримки передбачена щомісячна допомога від держави в розмірі 2000 гривень на місяць для дорослого і 3000 гривень на місяць для дітей та осіб з інвалідністю. Допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-