Марченко обіцяє, що всі пенсії та зарплати будуть у квітні без затримок і в повному обсязі

Марченко обіцяє, що всі пенсії та зарплати будуть у квітні без затримок і в повному обсязі

Укрінформ
У квітні всі захищені видатки — виплата пенсій та заробітних плат — будуть здійснені в строк і в повному обсязі.

Про це в ефірі телемарафону наголосив міністр фінансів України Сергій Марченко, передає Укрінформ.

«Ми готові максимально здійснювати всі видатки, в першу чергу, виплату пенсій і заробітних плат. Це захищені видатки, вони будуть здійснені в строк в повному обсязі. Тому жодних підстав вважати, що будуть затримки з цим, немає», — сказав міністр.

Також він підкреслив, що уряд намагається максимально перекрити відсутність або втрату доходів бюджету за рахунок інших джерел, в першу чергу, за рахунок військових облігацій і міжнародної допомоги.

Щодо використання залучених коштів, то всі вони наразі спрямовуються на поточні витрати.

«Поки що ці кошти будуть спрямовані на фінансування поточних потреб. Тому що коли іде війна, ми можемо відновлювати інфраструктуру в мінімальному обсязі, щоб можна було проїхати, щоб були електрика, газ, вода. Про інше відновлення поки що не йдеться», — сказав Марченко.

За його словами, переговорний процес щодо фінансової підтримки з боку західних партнерів доволі динамічний і триває безупинно.

Читайте також: Шмигаль розповів, як буде виконуватись бюджет за умов скасування податків та мит

«Уряд веде перемовини з західними партнерами на суму близько 8 млрд доларів. Цей процес постійно змінюється. Ми відкриваємо нові країни, нові інструменти. Ми вже отримали більше 3,5 млрд доларів в бюджет. І цей процес постійно триває. Ми нарощуємо грантову допомогу, кредитну допомогу», — наголосив міністр.

Як повідомлялося, міністр фінансів України Сергій Марченко підписав кредитну угоду з урядом Канади про надання Україні 500 млн канадських доларів на пільгових умовах терміном на 10 років. Наприкінці березня надати уряду України пряму бюджетну допомогу в розмірі 500 мільйонів доларів – на додаток до підтримки в оборонній та гуманітарній сферах — пообіцяли Сполучені Штати Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-