Все більше жінок, дітей та людей похилого віку повертаються до України

Все більше жінок, дітей та людей похилого віку повертаються до України

Укрінформ
Упродовж останніх тижнів фіксується збільшення кількості громадян України, які повертаються у свою державу. За добу цей показник зріс до 25-30 тисяч осіб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко, відповідаючи на питання щодо кількості українців, які повертаються в Україну.

«В останні тижні ми фіксуємо збільшення кількості громадян України, які слідують на в’їзд в Україну. Можу зазначити, що за добу цей показник сягає 25-30 тисяч осіб», - повідомив Демченко, додавши, що наразі збільшилась кількість жінок і дітей, людей похилого віку, які хочуть перебувати на території своєї держави.

Спілкуючись із такими громадянами, ЗМІ з’ясували, що вони готові повертатися в країну і перебувати хоча б у західних областях України.

Демченко також поінформував, що від початку війни 24 лютого загалом на в’їзд в Україну прослідувало більше ніж 870 тисяч громадян України.

Він також нагадав, що в перші дні війни повернення громадян України з-за кордону було незначним – близько 10 тисяч осіб за добу. Переважну більшість їх становили чоловіки, які повертались, аби стати на захист Батьківщини.

Читайте також: На кордоні з Молдовою, білоруссю та на ділянці з Придністров’ям посилені заходи безпеки

Відповідаючи на питання щодо перетину західного кордону України в обох напрямках, речник ДПСУ повідомив, що починаючи з 24 лютого загалом державний кордон в обох напрямках на ділянках з країнами ЄС, Молдовою перетнули 4 млн 300 тисяч громадян. «Якщо говорити по виїзду громадян України, то ця кількість досягає 3 млн людей. По іноземцях – близько 350 тисяч», - повідомив Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, станом на сьогодні, найбільші черги на виїзд з України спостерігаються в пункті пропуску «Рава-Руська» на кордоні з Польщею.

Фото: CTK Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-