фсб сфабрикувала ще одну справу про держзраду на користь України

фсб сфабрикувала ще одну справу про держзраду на користь України

Укрінформ
Співробітники фсб затримали в москві уродженця Харкова за обвинуваченням у шпигунстві на користь СБУ. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

«Затриманий уродженець Харкова Рудась А. В., який має подвійне громадянство України та Польщі», — повідомили у пресслужбі УФСБ по москві та московській області.

Російські силовики заявляють, що затриманий "був завербований в агентурний апарат СБУ і підтримував конфіденційну співпрацю під оперативним псевдонімом "Малыш".

Фсб пояснює, що в 2019 році Рудась вступив до «одного з провідних російських вишів» навчатися на політолога, нібито з метою «розширення оперативних можливостей для здійснення розвідувальної діяльності», і там він збирав інформацію про українських політологів та журналістів, які, працюючи в росії , виступали проти української влади

За словами фсб, на допиті Рудась зізнався у співпраці не лише з СБУ, а й зі спецслужбами Польщі. Нібито під час навчання у Варшаві він співпрацював там під псевдонімом "Лис", надаючи інформацію про студентів з білорусі та України.

Сьогодні ж дещо раніше фсб повідомила про затримання жителя Хабаровська за підозрою у спробі передачі закритої інформації спецслужбам України. Проти нього порушили справу за статтею про держзраду.

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст та сіл.

Після початку війни росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-