У ПАРЄ закликають скоординувати дії для евакуації українців з прикордонних країн

У ПАРЄ закликають скоординувати дії для евакуації українців з прикордонних країн

Укрінформ
У ПАРЄ зазначають, що сусідні з Україною країни самотужки не можуть впоратися з проблемами, пов’язаними з "історично високою" кількістю прибулих біженців.

У Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) закликають країни ЄС і країни - члени Ради Європи скоординувати гуманітарні дії для переселення та розселення біженців з України без будь-якої дискримінації, зокрема, за етнічним походженням чи національністю.

Про це йдеться у заяві Комісії ПАРЄ з питань міграції, переданій Укрінформу пресслужбою Асамблеї.

У заяві наголошується, що, за даними УВКБ ООН, понад 3,5 млн людей втекли з України менш як за чотири тижні, і передбачається, що ця цифра зросте до 10 млн у найближчі тижні, оскільки воєнна агресія продовжується.

Зазначається, що сусідні з Україною країни самотужки не можуть впоратися з проблемами, пов’язаними з "історично високою" кількістю прибулих.

"Постраждалі потребують додаткової підтримки, оскільки вони дуже вразливі, особливо перед небезпекою торгівлі людьми, контрабанди, зловживань та експлуатації. Тому необхідно терміново, щоб країни ЄС та Ради Європи координували в спільному дусі солідарності програми, спрямовані на евакуацію цих людей із сусідніх з Україною країн”, - наголошується у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З початку російського вторгнення в Україну 24 лютого щонайменше 10 млн українців були змушені залишити свої домівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-