Українців попереджають про небезпеку касетних мін, які розкидає ворог

Українців попереджають про небезпеку касетних мін, які розкидає ворог

Укрінформ
У Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України поінформували про небезпеку касетних мін, які розкидають російські загарбники.

Як передає Укрінформ, про це Центр повідомляє у Телеграмі.

«Російські окупанти продовжують геноцид цивільного населення. Окрім обстрілів житлових кварталів «Градами» та «Смерчами» вони розкидають підступні касетні міни. Однією з таких мін-пасток є протипіхотна фугасна міна ПФМ-1 «Лепесток». Міни зазвичай зеленого кольору. Довжина 12-14 см. Ширина 5-6 см», – ідеться у повідомленні.

«Ураження людині завдається через травматичне пошкодження нижньої кінцівки. Вибух здійснюється в момент наступання на датчик. Через незвичну форму пластикового корпусу діти нерідко сприймають міну як іграшку й дістають важких поранень або гинуть», - зазначили у Центрі.

Підозрілий предмет у жодному разі його не можна чіпати. Треба негайно повідомити про виявлений предмет підрозділам ДСНС (101) або поліції (102).

Також слід попередити перехожих про можливу небезпеку, відійти якнайдалі від підозрілого предмета, дочекатися приїзду спеціалістів та вказати їм його місцезнаходження.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня російська армія обстріляла касетними бомбами Козачу Лопань на Харківщині, загинули щонайменше шестеро людей.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-