Провідний канадський університет навчатиме українців безкоштовно

Провідний канадський університет навчатиме українців безкоштовно

Укрінформ
Розташований у канадському Едмонтоні університет Альберти не братиме плату за навчання з українських студентів, які постраждали від війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у зверненні президента університету Біла Фленегана.

"Університет не стягуватиме плату за навчання у 2022-2023 рр. з усіх українців-власників дозволу на навчання, які мають фінансові проблеми через війну. Ми також надамо фінансування для підтримки витрат на проживання для усіх нових та чинних українських студентів, які цього потребують, протягом академічного року 2022-2023", — розповів Фленеган.

Він додав, що університет Альберти також пришвидшив розгляд вступних заяв від українців та спростив вимоги до необхідних для зарахування документів. "Війна в Україні — це наступ на багато важливих для нас цінностей, в тому числі захист прав людини та поступ відкритого й різноманітного демократичного суспільства. Багато дослідників та науковців університету Альберти невтомно працюють над протидією дезінформації, що підкріплює намагання путіна виправдати війну", — наголосив президент університету.

Зазначимо, що університет Альберти входить до п’ятірки найкращих вишів Канади та 150 кращих вищих навчальних закладів світу. При ньому діє Канадський інститут українознавства — найбільший у Канаді центр україністики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-