На Закарпатті не мобілізуватимуть працівників агрофірм

На Закарпатті не мобілізуватимуть працівників агрофірм

Укрінформ
Працівників агрофірм на Закарпатті не мобілізуватимуть до лав Збройних сил України за законом про загальну мобілізацію.

Про це під час зустрічі з представниками бізнесу повідомив комісар обласного терцентру комплектування та соціальної підтримки Олександр Музиченко, передає Укрінформ з посиланням на Суспільне.

Як повідомляється, представники критично важливих підприємств звернулися до комісара про відміну мобілізації для їхніх працівників, а міжнародні перевізники про спрощення процедури перетину кордону.

«У мирний час керівники підприємств, установ та організацій, бронюють своїх людей. Це люди, які займають відповідні посади: є перелік, за яким вони бронюються і не підлягають мобілізації. Для підприємств та організацій, які не встигли забронювати свій особовий склад є новий алгоритм роботи. Тобто вони подають нові списки по своїх відомствах та організаціях, ці списки погоджуються через Генеральний штаб, Генеральний штаб віддає ті списки профільному міністерству, міністерство приймає відповідне рішення, і списки «спускають» сюди. Враховуючи побажання бізнесу, і я розумію, що це треба робити обов’язково, щоб не зупинився бізнес, щоб дати йому змогу працювати, ми стараємося все почути і врахувати», — відзначив Музиченко.

Комісар наголосив, що працівників агробізнесу звільняють від мобілізації, а також спрощують перетин кордонів для міжнародних перевізників.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-