У МВС хочуть суворіше карати організаторів проплачених «протестів»

У МВС хочуть суворіше карати організаторів проплачених «протестів»

Відео
Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ наполягають на необхідності ухвалення закону про кримінальну відповідальність за організацію та фінансування проплачених акцій протесту.

Про це написав у Фейсбуці радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, коментуючи викриття групи організаторів проплачених мітингів, передає Укрінформ.

«На жаль, в Україні досі немає кримінальної відповідальності за організацію та фінансування проплачених мітингів, чим активно користуються у своїх інтересах як нечесні українські політики, так і країна-агресор… Шановні народні депутати, давайте приймемо закон про кримінальну відповідальність за організацію та фінансування проплачених акцій протесту і покінчимо з цим ганебним явищем», - закликав представник МВС.

Він також оприлюднив відео із зізнаннями організаторів проплаченого мітингу.

Геращенко зазначив, що «після проведення профілактичних бесід громадяни зобов’язались припинити свою діяльність по збору проплачених мітингів в інтересах держави-агресора».

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили осіб, які планували зібрати 20 лютого мітинг під Офісом Президента, аби створити картинку для російських пропагандистських телеканалів.

Читайте також: Суд взяв під варту експолковника Голубана - організатора масових заворушень у Києві

За даними поліції, ця група відповідала за пошук та збір громадян, які за грошову винагороду брали б участь у мітингах. Загалом планувалося вивести до ОП 1500 осіб.

Під час обшуків у фігурантів вилучили прапори, банери та іншу атрибутику із гаслами, «чорнові» записи, десятки мобільних телефонів та банківських карток тощо.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-