Трубіцин просить ВАКС не арештовувати його

Трубіцин просить ВАКС не арештовувати його

Укрінформ
Депутат Київради Владислав Трубіцин закликав Вищий антикорупційний суд (ВАКС) не обирати йому запобіжний захід, пов’язаний із триманням під вартою. 

Про це він заявив під час засідання у ВАКС щодо обрання йому запобіжного заходу, передає кореспондент Укрінформу.

“Я прошу його (клопотання САП про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі більше 24, 8 мільйона гривень — ред.) не задовольняти. А якщо і задовольнити — то у якихось інших обсягах... Або ж взагалі (обрати мені — ред.) запобіжний захід, який не стосується тримання під вартою, будь-який”, - заявив депутат Київради.

Читайте також: ВАКС обрав запобіжний захід ще одному фігуранту «справи Трубіцина»

Трубіцин сказав, що він особисто гарантує, що нікуди з України тікати не буде, що працюватиме і доведе свою невинуватість, а також, що зробить все, щоб його чесне ім'я і репутація не постраждали.

Зі свого боку один із адвокатів Трубіцина закликав суд відмовити у задоволенні клопотання САП, і назвав це клопотання необгрунтованим, невмотивованим і таким, що не підтверджується жодними документами та доказами.

Читайте також: Кличко розраховує на об'єктивне розслідування щодо депутата Київради Трубіцина

Інший адвокат депутата зазначив, що, на його думку, необхідно відмовити у клопотанні САП про застосування до Трубіцина запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і застосувати до депутата Київради запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, або хоча б запобіжний захід, не пов'язаний з триманням під вартою.

Раніше у цьому ж засіданні САП попросила у ВАКС для Трубіцина запобіжний захід у вигляді арешту із заставою у більше 24, 8 млн гривень.

Читайте також: НАБУ повідомило депутату Трубіцину про підозру

Як повідомляв Укрінформ, 9 лютого детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили депутата Київради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря в розмірі 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник "СН" Владислав Трубіцин.

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру депутату. Повідомлення про підозру підписано генеральним прокурором.

Читайте також: Підозри щодо депутата Київради та інших осіб, викритих на хабарі, уже погоджені — Ситник

Також правоохоронці повідомили про підозру і решті осіб, викритих 9 лютого "на гарячому". Ідеться про помічника депутата Київради; в.о. директора комунального підприємства; заступника директора комунального підприємства; заступника директора комунального підприємства; наближену до депутата особу.

Дії всіх шістьох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

11 лютого у ВАКС поінформували, що Вищий антикорупційний суд України обрав імовірному співучаснику викритого на хабарництві депутата Київради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2 481 000 гривень.

Також 11 лютого ВАКС обрав запобіжний захід іще одному підозрюваному у справі за участю депутата Київської міської ради — фігуранта арештували з можливістю внесення застави у розмірі 1 488 600 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-