Із серпня іноземні абітурієнти зможуть подати заявку на навчання в Україні онлайн

Із серпня іноземні абітурієнти зможуть подати заявку на навчання в Україні онлайн

Укрінформ
З 1 серпня розпочинається запуск Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти та науки (МОН).

"На Урядовому порталі опубліковано постанову щодо реалізації експериментального проєкту для організації набору до закладів вищої освіти та навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства. З 1 серпня розпочинається запуск Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти" - йдеться у повідомленні.

Перший крок – підключення електронних кабінетів закладів вищої освіти України до Єдиної системи. Для цього закладам вищої освіти необхідно до 1 серпня надати до державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти» відповідний пакет документів.

Читайте також: Дев'ять приватних вишів прийматимуть вступників на місця держзамовлення - МОН

У МОН зауважили, що підключення електронних кабінетів закладів вищої освіти України до Єдиної системи здійснюватиметься виключно за наявності в них ліцензії на провадження освітньої діяльності та сертифіката про акредитацію освітньої програми у визначеному порядку.

Для підключення до Єдиної системи та роботи в ній закладам вищої освіти необхідно в повному обсязі внести інформацію на сторінку ЗВО на сайті studyinukraine.gov.ua щодо правил прийому, вартості навчання, умов проживання тощо.

Читайте також: До рейтингу найкращих вишів світу вперше увійшли вісім українських закладів

За результатами підключення закладів вищої освіти до Єдиної системи іноземні вступники матимуть можливість реєстрації та подачі заяв на обрані освітні програми, що за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти є акредитованими, до закладів вищої освіти України, які здійснюють освітню діяльність на підставі відповідних ліцензій.

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня в Україні стартувала реєстрація на платформі ЄДЕБО електронних кабінетів вступників у заклади вищої освіти. Подача заяв розпочнеться з 14 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-