Підготовка захисту до касації - Марків бере участь у слідчих діях на Карачуні

Підготовка захисту до касації - Марків бере участь у слідчих діях на Карачуні

Фото
Укрінформ
Військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків бере участь у додаткових слідчих діях Національної поліції на території телевежі на горі Карачун для підготовки захисту до розгляду його справи у касаційній інстанції Рима.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

"Військовослужбовець Національної гвардії України з батальйону імені генерала Кульчицького Віталій Марків бере участь у додаткових слідчих діях Національної поліції України на території телевежі на горі Карачун над містом Слов’янськ для підготовки захисту у касаційній інстанції Риму справи про загибель під час бойових дій італійського фоторепортера Андреа Роккеллі і російського перекладача Миронова. Все відбувається у таку саму пору року і такі самі дні, як і 7 років тому", - написав Шевченко.

Марків бере участь у слідчих діях на Карачуні/ Фото Артема Шевченка

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня 2017 року у Італії затримали нацгвардійця Віталія Марківа за підозрою у причетності до загибелі італійського фоторепортера Роккеллі і його перекладача росіянина Миронова у Слов'янську в травні 2014 року. У липні 2019 року суд міста Павія засудив Марківа до 24 років позбавлення волі.

У серпні 2020 року Національна поліція України в рамках розслідування кримінального провадження за фактом загибелі італійського фотокореспондента провела низку слідчих дій на місці подій, в Слов’янську і на горі Карачун, та отримала докази невинуватості Марківа.

Читайте також: У Рівному відкрилась виставка світлин нацгвардійця Марківа

3 листопада 2020 року Апеляційний суд Мілана повністю виправдав Марківа. 29 березня 2021 року Марків заявив, що за наявною у нього інформацією, сторона обвинувачення по його справі подала касаційну скаргу на рішення суду, яким його було виправдано.

Також повідомлялося, що у березні Міністерство внутрішніх справ виклало у відкритий доступ документальний фільм «Позивний «Італієць» про Марківа. У фільмі використано рідкісні фото і відео з особистого архіву Марківа, еклюзивні фото і відео, зняті самим автором на горі Карачун під час активних бойових дій наприкінці травня 2014 року, унікальні спогади співслужбовців Марківа, інтерв`ю міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, хроніка судових засідань тощо.

Документальний фільм було вироблено кіно- / телестудією BeeSeen Production спільно з МВС України за підтримки Міністерства культури та інформполітики України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-