В українських школах дистанційно навчається майже чотири тисячі дітей з ОРДЛО

В українських школах дистанційно навчається майже чотири тисячі дітей з ОРДЛО

Укрінформ
У програмі "Дистанційна освіта Донеччини" беруть участь 15 шкіл області, загалом у них навчається близько 4 тис. дітей з тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

Про це розповіла заступниця директора з питань дистанційного навчання школи №29 м. Маріуполя Лариса Бикова в ефірі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

Бикова нагадала, що в Україні з 2015 року діє програма "Дистанційна освіта Донеччини", за якою школярі з ОРДЛО, навчаючись онлайн, можуть отримати атестат про повну загальну середню освіту державного зразка, що дає їм змогу вступати до українських вишів на таких самих умовах, що й інші випускники.

"Для того, щоб скласти зовнішнє незалежне оцінювання, дитина має вчитися дистанційно в одній зі шкіл України. Таких шкіл багато. Тільки в Донецькій області їх 15, але вони є і в інших областях. У такому випадку дитина, яка є учнем української школи, складає державну підсумкову атестацію, а разом із нею і ЗНО, і вступає в один із закладів вищої освіти України", — зазначила вона.

Утім, за її словами, через закриття КПВВ з боку окупантів є ймовірність, що цього року діти не зможуть приїхати на підконтрольну Україні територію для здачі ЗНО. У такому разі в них залишиться можливість вступити в українські виші через центри "Донбас-Україна" і "Крим-Україна", склавши вступні іспити безпосередньо в університетах.

Бикова також розповіла, як школярі з ОРДЛО можуть узяти участь у програмі.

Читайте також: Ужгород призупиняє навчання початкових класів через COVID-19

"Для цього батьки подають документи на електронну пошту, й ми зараховуємо цих дітей в той клас, на який вони претендують. Діти попередньо проходять вхідний контроль. За вхідним контролем ми оцінюємо рівень відповідності до обраного класу, після чого вони продовжують навчання дистанційно", — розповіла фахівець.

Читайте також: Шкарлет: Прагнемо залучити більше дітей з окупованих територій навчатись в Україні

Як повідомлялося, Міністерство освіти і науки запустило безкоштовні курси для абітурієнтів із Криму і ОРДЛО, щоб спростити їхній вступ до українських вишів. Перша хвиля програми вже стартувала, вона триватиме до травня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-