З 1 липня НСЗУ долучиться до програми реімбурсації інсуліну – Радуцький

З 1 липня НСЗУ долучиться до програми реімбурсації інсуліну – Радуцький

Укрінформ
З 1 липня Національна служба здоров'я долучається до програми реімбурсації інсуліну для хворих на цукровий діабет.

Про це, повідомляє Укрінформ, поінформував голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у Фейсбуці за підсумками онлайн–форуму "Реімбурсація 2021".

"З 1 липня 2021 року планується передати програму реімбурсації до Національної служби здоров’я України. НСЗУ укладе договори з аптечними закладами та почне компенсувати вартість препаратів. Також важливо, що процес реімбурсації інсулінів буде відбуватися через Електронну систему охорони здоров’я, що забезпечить прозорість усіх даних", - розповів парламентарій.

Читайте також: МОЗ оновило реєстр цін на препарати інсуліну

За словами Радуцького, на компенсацію вартості препаратів інсуліну за програмою реімбурсації для хворих на цукровий діабет з держбюджету у 2019 році було виділено субвенцію місцевим бюджетам у розмірі 841 млн грн, у 2020 році – майже 862 млн грн.

Водночас, зауважив голова комітету, цих коштів не вистачає на те, щоб повністю забезпечити потреби у ліках хворих на цукровий діабет. За орієнтовними розрахунками, обсяг такого дофінансування щорічно складає близько 400 млн. грн. У цьому році, запевнив Радуцький, завдяки тому, що буде передано програму реімбурсації до НСЗУ, ця проблема буде вирішена, і тягар з місцевих бюджетів буде знято.

Читайте також: НСЗУ продовжила термін дії декларацій, які уклали у квітні-червні 2018 року

В Україні кількість хворих на цукровий діабет становить понад 1,3 млн осіб, з яких понад 200 тис. інсулінозалежні. Діабетики у разі інфікування коронавірусом мають високий ризик летальності. Цукровий діабет молодшає – лікарі все частіше ставлять цей діагноз дітям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-