Поліція за рік вилучила 4,4 тисячі гранат та 259 гранатометів, вивезених із зони ООС – Геращенко

Поліція за рік вилучила 4,4 тисячі гранат та 259 гранатометів, вивезених із зони ООС – Геращенко

Укрінформ
За минулий рік Національна поліція вилучила у громадян 4400 ручних гранат та 259 гранатометів. В абсолютній більшості випадків ця зброя має походження із зони операції Об’єднаних сил.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, коментуючи вибух гранати в Дрогобичі, внаслідок якого загинули два чоловіки і травмована жінка.

«На жаль, багато хто з наших військовослужбовців, грубо порушуючи закон, крадуть, вивозять та продають небезпечну зброю, яка потрібна для протидії агресії РФ, та використовують її в побутових сварках, для скоєння злочинів або просто для розваг. Ціна на гранати на чорному ринку зброї - від 500 то 1500 гривень. Тому МВС на Національна поліція виступає категорично проти будь-якого послаблення контролю за обігом зброї», - заявив він.

Геращенко підкреслив, що правоохоронці категорично проти будь-яких законодавчих ініціатив, які ставлять собі за мету дозволити вільний обіг короткоствольної зброї.

Він звернувся до командирів військових частин, офіцерів та генералів Збройних сил України з вимогою навести порядок з обліком та збереженням зброї, зокрема бойових гранат.

«Тому що жахлива загибель цих двох чоловіків в Дрогобичі - це є результат бардаку у ваших частинах, з яких, скоріш за все, і була вкрадена ця граната та інші 4400, які поліцейські вилучили минулого року», - підкреслив Геращенко.

Читайте також: Вибух на дитячому майданчику: столична поліція відкрила дві справи

Як повідомлялося, в суботу, 20 лютого, біля під’їзду одного з будинків на вулиці Стрийській у Дрогобичі стався вибух, внаслідок якого загинули двоє місцевих жителів віком 37 та 40 років. Окрім того, тілесні ушкодження отримала жінка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-