У Нацагентстві із забезпечення якості вищої освіти побачили плагіат у трьох роботах Шкарлета - депутат

У Нацагентстві із забезпечення якості вищої освіти побачили плагіат у трьох роботах Шкарлета - депутат

Оновлено
Укрінформ
Комітет з етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти визнав наявність плагіату в трьох роботах т. в. о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета.

Як передає Укрінформ, про це повідомила народна депутатка із фракції політичної партії «Голос» Інна Совсун на своїй сторінці у Фейсбук.

«Сьогодні (11 вересня – ред.) Комітет з етики Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти – органу, уповноважений приймати рішення щодо наявності порушень академічної доброчесності в наукових роботах – у відповідь на моє звернення офіційно визнав, що у трьох роботах т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета є плагіат.. Це підтвердили і троє міжнародних експертів, і українські фахівці, тож сумнівів не залишається,» – зазначила парламентарій.

За її словами, Шкарлет заперечує усі звинувачення і вважає численні акції протесту проти його призначення та публічну критику загалом скоординованою проплаченою кампанією.

Читайте також: Шкарлет просить учителів задавати менше уроків

«У мене, втім, є простіше пояснення. Усі, кому небайдуже українська освіта і наука, розуміють, що недоброчесна і некомпетентна людина не може очолювати міністерство, інакше на нас чекає катастрофа. Свою некомпетентність пан Шкарлет вже яскраво продемонстрував – провал підготовки закладів освіти до навчального року в умовах карантину очевидний. Тепер ми маємо і підтвердження недоброчесності» – уточнила Совсун.

При цьому вона переконана, що освітянська спільнота має вимагати у Президента негайно усунути Шкарлета із обійманої посади.

При цьому, сам виконуючий обов'язки міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що буде оскаржувати рішення Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 25 червня призначив ректора Чернігівського національного технологічного університету Сергія Шкарлета заступником міністра освіти і науки і поклав на нього виконання обов'язків міністра.

Раніше, 18 червня, Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

Біля Кабміну відбулася низка акцій студентів і науковців, які протестували проти призначення Шкарлета в.о. міністра освіти та науки.

3 липня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Шкарлета призначено зі “своєрідним випробувальним терміном, упродовж якого він має можливість проявити себе”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-