ДБР провело понад 20 обшуків у податковій у зв'язку із заявою Уманського

ДБР провело понад 20 обшуків у податковій у зв'язку із заявою Уманського

Укрінформ
Державне бюро розслідувань в межах досудового розслідування провело понад 20 обшуків у Державній податковій службі.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"ДБР в рамках досудового розслідування кримінального провадження, відкритого за заявою ексміністра фінансів Ігоря Уманського, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального та спільно з ГУ Внутрішньої безпеки ДФС України, провело понад 20 обшуків у службових приміщеннях Державної податкової служби України у місті Києві, Львівській та Донецькій областях", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нефьодов - про заяви Уманського: Мені особисто нема чого соромитися

За інформацією ДБР, посадовці центрального апарату та регіональних органів Державної податкової служби України, зловживаючи службовим становищем, сприяли протиправному формуванню податку на додану вартість. Податківці сприяли функціонуванню "конвертаційно-транзитних" груп суб’єктів господарювання та оминанню ними систем автоматизованого моніторингу оцінки ступенів ризику і, як наслідок, ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах.

"За попередніми підтвердженими підрахунками сума збитків завданих державному бюджету у досліджуваних епізодах становить понад 45 мільйонів гривень", - стверджують у ДБР.

Читайте також: Створення ТСК щодо заяв Уманського ініціював Президент – Єрмак

Як повідомлялось, раніше колишній міністр фінансів Ігор Уманський оприлюднив у ЗМІ інформацію щодо корупційних дій посадових осіб органів державної влади, зокрема Державної фіскальної служби, Державної податкової служби та Державної митної служби, які нібито призвели до недоотримання доходів державного бюджету України в особливо великих розмірах.

24 квітня Верховна Рада під час позачергового засідання ухвалила постанову №3358 "Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-