НСЗУ збільшить перелік препаратів для реімбурсації

НСЗУ збільшить перелік препаратів для реімбурсації

Укрінформ
Національна служба здоров’я додасть до урядової програми реімбурсації препарати всередині чотирьох пріоритетних медичних послуг.

Про це в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» заявила голова Національної служби здоров'я Оксана Мовчан.

«У нас є пропозиції. Передусім вони стосуються того, щоб додати препарати всередині чотирьох пріоритетних медичних послуг. Ми такі пропозиції неодмінно подамо. Ба більше, попередню бюджетну декларацію (розраховану на три роки) ми подавали вже зі значним збільшенням коштів у "Доступних ліках" упродовж наступних трьох років. Це вдала програма. При порівняно невеликих витратах, якщо зіставляти з іншими статтями витрат, вона дає досить великий і швидкий ефект у якості здоров'я громадян», - зазначила Мовчан.

За її словами, це гроші з високою якістю звітності.

Читайте також: Українські лікарі тепер можуть проводити консультації онлайн

«Доступні ліки перебувають в електронній системі охорони здоров'я, і електронний рецепт ми бачимо до дрібниць», - наголосила голова НСЗУ.

Як повідомляв Укрінформ, станом на січень 2020 року лікарські засоби за державною програмою реімбурсації «Доступні ліки» відпускають у 7 430 аптеках країни. Національна служба здоров’я України уклала договори з 925 аптечними закладами-юридичними особами. За кількістю місць провадження лідирують Дніпропетровщина (646), Київ (618), Харківщина (595), Львівщина (561) та Хмельниччина (427).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-