Вища кваліфікаційна комісія скасувала конкурс на 220 посад суддів у місцевих судах

Вища кваліфікаційна комісія скасувала конкурс на 220 посад суддів у місцевих судах

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України скасувала рішення про проведення конкурсу на заміщення 220 вакантних посад суддів у місцевих судах шляхом переведення.

Про це повідомляють у пресслужбі ВККСУ.

“Інформуємо, що рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 08 жовтня 2019 року скасовано проведення оголошеного рішенням Комісії від 01 серпня 2019 року № 140/зп-19 конкурсу на заміщення 220 вакантних посад суддів у місцевих судах шляхом переведення суддів”, - ідеться в повідомленні.

Самого тексту рішення на сайті немає, про причини скасування рішення про оголошення конкурсу також не повідомляється.

Як повідомлялося, 1 серпня 2019 року ВККСУ оголосила конкурс на заміщення шляхом переведення 220 вакантних посад суддів у місцевих судах, з яких 150 – у місцевих загальних судах, 20 – у місцевих господарських судах та 50 – у місцевих адміністративних судах.

Водночас деякі представники суддівської спільноти висловили обурення визначеними умовами оголошеного конкурсу на називають їх дискримінаційними, оскільки, як стверджують, “перевестись можуть лише ті, хто пройшов кваліфікаційне оцінювання, обіймають посади суддів безстроково або строк повноважень яких не скінчився”.

Читайте також: В ЄС розділили занепокоєння Ради Європи щодо судової реформи в Україні

Зокрема, суддя Олександра Жуковська на своїй сторінці у Facebook підсумувала, що “поза конкурсом з незалежних від них причин залишаються: 1) усі безповноважні судді (недооцінені і оцінені без указів Президента); 2) всі повноважні судді, для яких ще не завершилось кваліфоцінювання на відповідність займаній посаді (з указами Президента, але недооцінені)”.

Окрім того, це питання розглядалося на засіданні Ради суддів України. Так, рішенням № 49 від 2 серпня 2019 року“Щодо оголошеного ВККСУ конкурсу на заміщення вакантних посад суддів”, Рада суддів України рекомендувала Вищій кваліфікаційній комісії суддів України “невідкладно внести зміни до оголошених 1 серпня 2019 року Умов проведення конкурсу на заміщення вакантних посад суддів місцевих судів шляхом переведення судді на посаду судді до іншого суду з метою забезпечення рівних умов участі у конкурсі усіх суддів незалежно від етапів проходження кваліфікаційного оцінювання”.

Згодом Жуковська опублікувала на своїй сторінці в Facebook копію рішення ВККСУ, яким скасовано оголошений конкурс 1 серпня 2019 року.

Так, в опублікованому документі зазначається: “Ураховуючи значну кількість заяв про участь у конкурсі від суддів, кваліфікаційне оцінювання яких не завершено з об’єктивних причин, Комісія обговоривши питання порядку денного, дійшли висновку про необхідність скасування проведення конкурсу, оголошеного рішенням Комісії від 01 серпня 2019 року №140/зп-19”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-