Студенти-ядерники з Анкарського університету навчатимуться у КПІ

Студенти-ядерники з Анкарського університету навчатимуться у КПІ

Фото
Укрінформ
Група студентів Анкарського університету з лютого наступного року розпочне навчання на базі Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" (КПІ).

Відповідний протокол було підписано сьогодні в Анкарі проректором з науково-педагогічної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергієм Сидоренком та проректором Анкарського університету Сібель Сюзен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми схвалили цю магістерську програму в Раді вищої освіти Туреччини, сьогодні був підписаний сам протокол і додатки до нього. Мовою навчального процесу підписаний протокол означає деталізацію навчальних програм, за якими турецькі громадяни будуть навчатися в нашому університеті. Програма передбачає, що півроку – один семестр громадяни Туреччини мають підтягнутися в своїх знаннях і навичках до рівня студентів-бакалаврів 4 курсу. Після чого почнуть навчання за магістерською програмою", - розповів агентству проректор з науково-педагогічної роботи професор Сергій Сидоренко в ході свого візиту до Анкари.

Читайте також: КПІ та світова аерокосмічна компанія домовились разом робити космос ближчим

Очікується, що перші студенти прибудуть до України вже у лютому 2020 року та почнуть піврічний курс підготовки, а вже з вересня 2020 року турецькі студенти почнуть навчання за магістерською програмою, яку опановують і українські студенти.

Наразі кількість студентів з Туреччини невідома й залежатиме від кількості охочих з турецької сторони. У КПІ готові як організувати навчання для окремих груп з 12-15 студентів, так і організувати навчання у змішаних групах, разом з українськими студентами. Навчання здійснюватиметься англійською мовою.

Підписання протоколу про навчання турецьких студентів-ядерників у КПІ/ Фото Ольги Будник

"Туреччина звернулася до України з кількох причин. Це і близькість наших кордонів, і традиційні відносини між країнами, їх розвиток у всіх сферах, так і перспективи співпраці. Туреччина розвиває свою атомну енергетику, тому потрібні спеціалісти різних профілів, у т.ч. експлуатаційники, які знають як впоратися з атомними електростанціями, знають ризики, як поводитися в кризових ситуаціях, навчені на тренажерах. Це той досвід, який Україна, на жаль, в результаті Чорнобильської трагедії, ціною великих жертв опанувала", - розповів проректор КПІ.

За його словами підготовка тривала понад три роки. Від першої домовленості на рівні президентів країни у березні 2016 року, підписання рамкової угоди у вересня 2017 року ректорами двох університетів до підготовки та погодження в Раді вищої освіти Туреччини магістерської програми з підготовки фахівців з ядерної енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-