У Державному центрі зайнятості є вакансії із зарплатою понад 50 тисяч

У Державному центрі зайнятості є вакансії із зарплатою понад 50 тисяч

Укрінформ
У базі Державного центру зайнятості є вакансії із заробітною платою понад 50 тисяч гривень.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомила директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.

“На сьогодні служба зайнятості хоче зайняти позицію, яку від неї особливо ніхто не очікував. Останнім часом я брала участь у багатьох заходах, і для мене великим здивуванням було те, що навіть HR фахівці не знають, які послуги вони можуть отримати від служби зайнятості. Тому ми вирішили вийти на відкритий ринок, взяти участь у ярмарку вакансій Kyiv Post, щоб на рівних запропонувати актуальні вакансії та познайомити суспільство з нашими послугами. Відтепер ми будемо більш проактивні – розкриватимемо наші можливості роботодавцям та тим, хто шукає роботу, просуватимемо офіційну зайнятість”, - зазначила Макогон.

Вона повідомила, що на ярмарку Kyiv Post співробітники Київського міського та Київського обласного центрів зайнятості презентували вакансії з бази даних служби зайнятості, а це реальна робота для спеціалістів ІТ, інженерів, лікарів, слюсарів, бетонярів та інших фахівців - із заробітною платою від 20 тисяч гривень у Києві та області.

“А в столиці є вакансії із заробітною платою понад 50 тисяч гривень. Навіть зараз, коли багато людей і роботодавців лише починають проявляти інтерес до служби зайнятості, нам є що запропонувати. Ми можемо стати надійним партнером з працевлаштування”, - зазначила вона.

Водночас очільниця ДЦЗ зауважила, що усі роботодавці, які звертаються до центру зайнятості і до приватних агенцій, вказують пріоритетом робітничі, технічні і технологічні професії на ринку праці.

“Якщо говорити про регіони, то потреби різні. Якщо в цілому – то все більший попит на технічні та технологічні сфери діяльності. Усе менше попиту на фахівців гуманітарної сфери. Усі роботодавці, які звертаються до нас і до приватних агенцій, говорять саме про пріоритет робітничих, технічних і технологічних професій”, - зауважила вона.

Читайте також: Ольга Макогон, директор Державного центру зайнятості

За словами Макогон, центр зайнятості веде облік найбільш популярних професій серед роботодавців і тих, які мають найвищий рівень заробітної плати.

“Іноді я дивуюся, наприклад, водій сучасних тракторів та агромашин може заробляти і 30, і 50 тисяч гривень, але про це ніхто не знає. У нашій базі ви можете побачити вакансії для інженера, технічного спеціаліста - від 20 тисяч гривень. Там достатньо високі вимоги, вимагається знання іноземної мови. Головне, що в Україні, особливо у столичному регіоні, є конкурентні та привабливі пропозиції для роботи. Насправді це руйнування шаблонів, коли технічний спеціаліст може отримувати більше за керівника в офісі”, - підсумувала Макогон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-