ГПУ змінила прокурорів у справі Гандзюк

ГПУ змінила прокурорів у справі Гандзюк

Укрінформ
У Генпрокуратурі змінили процесуальних керівників у кримінальній справі щодо убивства Катерини Гандзюк.
Така інформація оприлюднена на сайті відомства.

“За результатами оперативної наради в Генеральній прокуратурі про стан досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо заподіяння тяжких тілесних ушкоджень Катерині Гандзюк, що спричинили її смерть, 30 вересня 2019 року змінена група прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у вказаних провадженнях”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що група прокурорів оновила план досудового розслідування у цих кримінальних провадженнях.

Як повідомляв Укрінформ, 31 липня 2018 року у Херсоні зловмисники облили сірчаною кислотою виконуючу обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. Вона дістала опіки 40% тіла. Жінці зробили більше десяти операцій, проте 4 листопада 2018 року вона померла у лікарні.

Кримінальне провадження про напад на Катерину Гандзюк до листопада 2018 року розслідувалося слідчими Національної поліції. Ними було повідомлено про підозру п’ятьом особам.

6 листопада 2018 року справу передали до СБУ. Було зібрано докази і повідомлено про підозру кримінальному авторитету Олексію Левіну і голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, а також Ігорю Павловському, на той час помічнику народного депутата Миколи Паламарчука, у приховуванні цього злочину. Обвинувальний акт щодо Павловського вже розглядає суд.

25 квітня підозру Мангеру замінили - на «замовлення завдання тілесних ушкоджень».

У травні 2019 року Шевченківський районний суд Києва заочно заарештував Левіна (Москаленка), підозрюваного в причетності до організації вбивства. Як було встановлено, Левін ще 19 серпня 2018 року виїхав за кордон.

Читайте також: На мерію Херсона повернули банер “Хто замовив Гандзюк?”

6 червня 2019 року Покровським районним судом Дніпропетровської області ухвалено вирок безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну та співучасникам - Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському та Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років відповідно до затвердженої угоди про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченими. Вирок набув законної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-