Міжнародні партнери висловили підтримку медреформам в Україні

Міжнародні партнери висловили підтримку медреформам в Україні

Укрінформ
У Національній службі здоров’я України відбулася зустріч глави МОЗ Зоряни Скалецької та голови НСЗУ Олега Петренка з міжнародними партнерами, які висловили готовність і надалі підтримувати Української державу у процесах трансформації системи охорони здоров’я.

На зустрічі були присутні посли та представники дипломатичних місій Канади, Великої Британії, Данії, Німеччини, Швейцарії, США, Франції, Норвегії, Фінляндії, Естонії, Литви, Латвії, представництв ЄС, Світового банку, ВООЗ.

Скалецька наголосила, що трансформація фінансування охорони здоров’я має забезпечити зміни у реформуванні, поліпшенні надання медичної допомоги населенню України.

“Створення Національної служби здоров’я - інституції з новими механізмами - є досить важливою. Підтримка трансформації галузі відбувалася за участю багатьох міжнародних експертів, які й сьогодні підтримують ці процеси. Перші кроки, зроблені НСЗУ, будуть розвиватися та поліпшуватися, показувати ще більшу ефективність та мати довіру серед людей та гравців ринку, надавачів медичних послуг. Сподіваюсь, що система охорони здоров’я покаже готовність до трансформації вторинного рівня надання медичної допомоги”, - сказала Скалецька.

Голова НСЗУ Петренко наголосив на важливості спільної роботи державних інституцій, від яких залежить успіх трансформації медичної галузі та її подальша реалізація, зокрема, реформи на вторинному рівні надання медичної допомоги.

“У нас спільна задача: і МОЗ, і НСЗУ зроблять усе, щоб процеси трансформації системи охорони здоров’я в Україні рухалися швидше. Але це буде тяжко без підтримки наших міжнародних партнерів. Сьогодні ми почули про беззаперечну щиру підтримку усіх міжнародних партнерів, які бачать, наскільки швидко ми рухаємося. Нам треба не збавляти цей темп, думати про подальші кроки. Вони будуть непростими, вони вимагають від нас щоденної роботи, але підтримка та об’єднаність зроблять так, що реформа у 2020 році пошириться на інші види допомоги, а програма державних медичних гарантій буде реалізована. Ми доведемо, що, коли ми об’єнані, ми можемо досягати того, чого ніхто не очікував”, - зазначив Петренко.

Посол Естонської Республіки в Україні Каімо Кууск підкреслив, що реформування системи охорони здоров’я є надважливим процесом.

“Естонія пройшла через це і готова поділитися найкращими практиками. Міжнародні партнери дуже раді спостерігати за тим, як швидко рухається медреформа в Україні. Електронні нововведення лише пришвидшать ці зміни та досягнення. Це вражає, і ми й надалі готові підтримувати реформи у системі охорони здоров’я. Сподіваюся настане той момент, коли ми почнемо вчитися у вас”, - Кууск.

Читайте також: МОЗ виділив мільярд на первинну допомогу

На думку посла Канади в Україні Романа Ващука, в Україні зроблено вже дуже багато у сфері реформування медичної галузі.

“Процес реформ йдуть дуже швидкими темпами. Знаю, що український пацієнт та платник податків хоче, щоб зміни відбулися ще вчора. Але у тих умовах, у яких перебувала Україна зроблено вже дуже багато, зміни переходять на вторинний рівень, на шпиталі. Ми сподіваємося, що МОЗ та НСЗУ спільно продувжуватимуть заплановане такими ж темпами”, - сказав Ващук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-