У березні викрили понад 120 спроб дестабілізації суспільства — МінТоТ

У березні викрили понад 120 спроб дестабілізації суспільства — МінТоТ

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб у березні цього року зафіксувало понад 120 ситуацій, які могли дестабілізувати українське суспільство.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

“Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб в Україні здійснено аналіз інформації, отриманої з відкритих джерел, щодо ситуацій, які можуть дестабілізувати українське суспільство. У березні поточного року співробітниками зафіксовано більше 120 таких ситуацій”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, більшість подій, які могли дестабілізувати суспільство, так чи інакше були пов’язані із виборчим процесом в України – кібератаки здійснювалися на системи як ЦВК, так і центральних органів виконавчої влади. Окрім цього, російські спецслужби через посередників планували провести кібератаку, спрямовану на популярні ЗМІ та телекомунікаційні об’єкти України.

Також у відомстві підкреслили, що паралельно із втручанням російських спецслужб у виборчий процес в Україні, активізувалася спроби вербування українських громадян та використання їх Росією для збирання інформації з метою поляризації українського суспільства та його розколу.

Зокрема, викрито чергову спробу російських спецслужб використовувати українських громадян для виконання розвідувальних завдань на шкоду держбезпеці України. Так, співробітники Управління ФСБ в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь завербували кримчанина, який мав збирати і передавати російській стороні відомості про місця дислокації військової техніки ЗСУ, зазначили в міністерстві.

Читайте також: МінТОТ: Дістати списки українців, які отримали паспорти РФ, - не проблема

Ще одним із проблемних напрямків, що активно використовується державою-агресором для дестабілізації ситуації в Україні, залишаються псевдомінування.

У день виборів Президента надійшло 18 повідомлень про псевдомінування та загрози вибухів на виборчих дільницях. Правоохоронці зафіксували, що всі вони надходили з території РФ.

“Загалом у березні зафіксовано 47 випадків повідомлень про замінування: у Києві та Київській області – 16, у Дніпропетровській – 11, у Львівській – 9, у Одеській, Чернігівській, та Харківській – по 3, у Донецькій та Херсонській областях – по одному випадку”, - повідомляє прес-служба.

Загалом, за даними моніторингу, у березні найбільша кількість випадків, що можуть дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві зафіксовано у Києві та Київській області (28%), Дніпропетровській (16%), Запорізькій (9%), Львівській (8%) та Харківській областях (7%).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-