Суд залишив главу

Суд залишив главу "РИА Новости Украина" Вишинського під арештом

Укрінформ
Підозрюваний у державній зраді глава «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський залишиться під арештом до 28 грудня включно.

Таке рішення 11 грудня ухвалив Херсонський апеляційний суд, залишивши рішення міського суду без змін, повідомляє Крим.Реалії.

"Херсонський апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у державній зраді главу «РІА Новини Україна» Кирила Вишинського до 28 грудня включно", - йдеться в повідомленні.

Коментуючи рішення суду, один з адвокатів Вишинського Ігор Мокін зазначив, що, наскільки відомо стороні захисту, термін досудового розслідування планується продовжити ще на два місяці. "А потім, я думаю, ми перейдемо до розгляду справи по суті", - додав він.

Читайте також: У Кремлі виключають обмін Сущенка на Вишинського

Як відомо, затриманому 15 травня в Києві керівнику "РИА Новости Украина" інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України.

За даними СБУ, Вишинський за завданням Москви готував інформаційні матеріали для виправдання анексії Росією українського Криму, а пізніше в Києві - для підтримки угрупувань «ДНР» і «ЛНР». Щомісяця він отримував на цю діяльність 53 тисячі євро, які надходили з Росії через Сербію.

Вишинському загрожує до 15 років позбавлення волі в разі визнання винним. Він усі обвинувачення заперечує.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-