Адвокат припускає, що Януковичу доведеться лікуватися в Ізраїлі

Адвокат припускає, що Януковичу доведеться лікуватися в Ізраїлі

Укрінформ
Звинуваченому у держзраді екс-президентові втікачу України Віктору Януковичу, який у листопаді травмував ногу, може знадобитися лікування в Ізраїлі.

Про це повідомив у вівторок в Facebook його адвокат Олександр Горошинський за результатами поїздки у Москву.

«Приїхав у Москву з питання запланованого судового засідання 5 грудня. На жаль, зустрітися з Віктором Федоровичем особисто не вдалося. Вийшло лише побачитися із запрошеним лікарем з Ізраїлю - відомим хірургом Еялем Аттіасом. Пана Аттіаса запросили для проведення більш поглиблених консультацій щодо подальшої тактики лікування Віктора Федоровича», - говориться у повідомленні.

За словами Горошинського, у ході зустрічі Аттіас розповів, що представники Януковича звернулися до нього в 20-х числах листопада. Вивчивши медичні документи, лікар визнав необхідним провести огляд пацієнта.

Читайте також: Суд переніс розгляд справи Януковича на 5 грудня

«За результатами нашого візиту й огляду можу сказати, що травма дуже серйозна. На мій погляд, потрібні додаткові обстеження, щоб прийняти рішення про доцільність оперативного втручання, можливо і не одного. Ми б хотіли робити подальші обстеження й лікування у нашій клініці в Ізраїлі. Ми обговорюватимемо таку можливість з пацієнтом і, ймовірніше, організовуватимемо його переїзд», - цитує адвокат ізраїльського лікаря.

Горошинський також повідомив, що за результатами зустрічі Аттіас передав йому експертні висновки. «Відразу скажу, що не можу розкривати деталей діагнозу й назви клініки. Передані мені доктором Аттіасом документи негайно подам до Оболонського суду після мого повернення», - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський райсуд Києва 19 листопада оголосив перерву у розгляді за суттю справи щодо звинувачення екс-президента Віктора Януковича в держзраді до 5 грудня. Платний адвокат Януковича Олександр Горошинський оголосив клопотання про перенесення судового засідання, оскільки Януковича у Росії було госпіталізовано. За словами адвоката, його клієнт не може самостійно пересуватися через нібито отриману травму хребта. Отже, екс-президент втікач не виступив з останнім словом у суді у справі про держзраду.

За даними російських ЗМІ, Янукович отримав травму хребта й коліна під час гри у теніс.

Екс-президент України Янукович звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.111(державна зрада), ч.5 ст.27, ч.3 ст.110(пособництво в умисних діях, здійснених з метою змін меж території і державного кордону України), ч.5 ст.27, ч.3 ст.437(пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-